ترجیح می‌دهم به جای یک فهرست طولانی و رؤیایی از انتظاراتی که می‌شود در جهان‌های ممکن از یک سرویس‌دهندۀ وبلاگ داشت، در پی فراخوان پیشنهاد برای توسعه امکانات بلاگ، فعلاً اکتفا کنم به یکی دو پیشنهاد ساده و شدنی، که البته به نظرم اولویت هم دارد و مفید و موثر خواهد بود. اگر این پیشنهادها پی‌گیری شدند و به نتیجه رسیدند، برای گام بعدی می‌رویم سراغ پیشنهادهای دیگرمان. به نظر من اگر بقیۀ دوستان هم دغدغۀ جدی‌گرفته‌شدن این پیشنهادات را دارند، خوب است که به جای ارائۀ فهرست‌های بلند بالا - و بعضاً تخیلی!- تمرکز کنند روی مطالبۀ یکی دوتایی که فکر می‌کنند در اولویت است یا برای اغلب هم مدنظر است، باشد که نتیجه ببخشد.

خب، برویم سراغ پیشنهادهای من.

 

یک. دست‌کم صفحۀ اصلی مرکز مدیریت وبلاگ، صفحۀ مدیریت کامنت‌ها و صفحۀ درج پست، واکنش‌گرا (ریسپانسیو) شود تا در نمایشگر کوچک (مثل گوشی تلفن همراه) جعبه‌ها زیر یک‌دیگر نمایش داده شوند و کاربری آسان‌تری داشته باشند.

 

دو. یک اپلیکیشن سادۀ اندروید برای دسترسی به امکانات اصلی و پرکاربردتر فراهم شود که در گام اول کافی‌ست فقط قابلیت‌های زیر را داشته باشد:

الف. امکان درج پست جدید بدون قابلیت‌های پیش‌رفتۀ ویرایشگری متن (نسخۀ اندروید بهتر است مینیمال و ساده باشد و از امکانات غیرضروری پرهیز کند.)

ب. نمایش پست‌های وبلاگ‌هایی که دنبال می‌کنیم در محیطی شبیه فیدخوان بدون نمایش قالب اختصاصی آن وبلاگ، به همراه قابلیت اعلان برای وبلاگ‌های به‌روزشده در صورت تمایل کاربر، و امکان درج کامنت در همان محیط ساده برای پست‌های دیگران.

ج. امکان نمایش وبلاگ‌های بیان در همان قالب ساده از طریق نشانی آن‌ها (یک جور فیدخوان یا مرورگر داخلی خیلی ساده که صرفاً برای بازکردن بلاگ‌های بیان و خواندن پست‌ها و کامنت‌گذاشتن به کاربیاید، و به جای قالب اختصاصی یک فرم مینیمال ساده و زیبا داشته باشد. طبیعتاً در چنین فضایی نیازی به درج کامل نشانی وبلاگ‌ها نخواهد بود و قسمت اول آن‌ها کفایت می‌کند.)

د. نمایش کامنت‌های دریافت شده به همراه قابلیت اعلان در صورت تمایل کاربر، و امکان پاسخ به کامنت‌ها.

هـ. نمایش خلاصۀ آمار

 

دربارۀ اپلیکیشن نباید ایده‌آل‌خواه باشیم! بقیۀ کاربردها واقعاً نیازی نیست که در نسخۀ گوشی فراهم شود. از این گذشته، شاید ایده‌آل بودن اپلیکیشن در ایده‌آل نبودنش باشد! یعنی ساده، سبک و روان بودن اپلیکیشن بسیار بسیار مهم‌تر از این است که همۀ قابلیت‌های نسخۀ وب را داشته باشد. بقیۀ کارها را کاربر می‌تواند در مواقع وم با کامپیوتر انجام دهد.

 

و نیز یک مورد کوچک دیگری هم هست که دیدم دوست دیگری هم پیشنهاد داده بودند، و گرچه به نظرم اولویت زیادی ندارد، ولی در پی به راه افتادن این فراخوان‌ها و پویش‌ها و به طور کلی تعامل بین وبلاگی، اگر شدنی باشد، خیلی جالب به نظر می‌رسد: این‌که اگر کسی در متن پست وبلاگش، وبلاگ بیانیِ دیگری را لینک کرد (یا آدرسش را مثلاً در بین کلمات کلیدی یا در جای ویژه‌ای برای این‌کار درج نمود)، این موضوع به اطلاع وبلاگ لینک‌شده یا خطاب‌شده هم برسد. (چیزی مشابه همان منشن در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، اما متناسب با فضای وبلاگی)

 

ضمناً همان‌طور که برخی دوستان هم اشاره کرده بودند، حساسیت بیان روی حفظ حریم خصوصی کاربران بسیار شایستۀ تقدیر و دوست‌داشتنی است. من هم از این بابت متشکرم، و امیدوارم این سرویس‌دهندۀ محبوب در هر صورت و در ضمن توسعه و به‌روزرسانی‌های کاربردی خود، در این زمینه هم‌چنان توجه و مراقبت جدی داشته باشد.

 

فعلاً همین. اگر همین مقدار عملی شد، پیشنهادات بعدی‌‌ام را مطرح می‌کنم، و فعلاً نیازی به فسفرسوزاندن و قلم‌فرسایی نیست. :)

 

+ با سپاس از مهدی صالح‌پور به خاطر دعوت به مشارکت در این فراخوان. (کسی دیگه که من رو دعوت نکرده بوده؟ چون پیش میاد که متوجه نشم!)


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها